WARMTEPOMP

De warmtepomp, de energiezuinige en milieuvriendelijke vorm om te verwarmen, is de laatste jaren aan een felle opmars begonnen in Vlaanderen. In de nieuwbouwwoningen is deze zelfs niet meer weg te denken om zo aan de strengere epb-normen te kunnen voldoen.

Wist je dat warmtepompen tot 50% minder CO2 uitstoten in vergelijking met een klassieke verwarming? Warmtepompen halen het grootste deel van hun energie tot wel 80% uit de natuur, het overige deel dient voor de aandrijving van jouw toestel.

Voordelen warmtepomp

L

Besparing op je energiefactuur

L

Subsidies

L

Vermeerdert de waarde van je woning

L

Goed voor het milieu

L

Eenvoudige installatie

Soorten warmtepompen

Lucht-Lucht

Deze hebben een snelle warmteafgifte en je kan met deze toestellen ook koelen in de zomer. De lucht-lucht warmtepomp haalt zijn energie(warmte) uit de buitenlucht en transporteert deze naar de binnenunits door middel van het koudemiddel in de leidingen. Hier wordt deze opnieuw afgegeven door middel van lucht door een fluisterstille ventilator. Deze kan bijvoorbeeld als een ideale vervanger worden ingezet van traditionele elektrische verwarming en levert zo een enorme besparing op jouw elektriciteitsfactuur.

Lucht-Water

De vaak toegepaste variant bij grondige renovaties of nieuwbouwwoningen. Bij deze toepassing wordt de warmte overgedragen aan het water in een ventilo convector, vloer of wand-verwarming en alsook aan de boiler voor het voorzien van het sanitair warm water. Je hebt ook steeds de mogelijkheid om hiermee te koelen in de zomer, de all-in-one oplossing voor het voorzien van sanitair warm water en koeling en verwarming dus.

Hybride lucht-water

Voor renovaties waarbij men onvoldoende kan isoleren of in bestaande woningen, bestaat er ook een combinatietoestel van een warmtepomp en een gasketel.
Het selecteert de voordeligste bron op dat moment  aan de hand van de actuele elektriciteitsprijs en het gevraagde vermogen.
MechelAir beschikt over een gediplomeerd gastechnicus die het onderhoud en de herstellingen kan uitvoeren.

Warmtepompboiler

Dit is een sanitaire boiler die voorzien is van een warmtepomp en kan vooral in renovaties en zeker ter vervanging van een bestaande elektrische boiler worden ingezet. Wanneer in een elektrische boiler door de weerstand 1000 watt energie zou worden afgegeven, moet je hier ook 1000 watt elektriciteit aan toevoegen. Bij een warmtepompboiler is dit tot wel 80% minder.
De investering is hierbij dus heel snel terugverdiend. Ook voor zwembad warmtepompen kan je bij ons terecht.

Premies

MechelAir is erkend warmtepomp installateur (Rescert gecertificeerd). Hiervoor namen wij deel aan opleidingen en examens die de Vlaamse overheid inricht. Zo wordt de kwaliteit van de installaties met betrekking tot hernieuwbare energie naar de eindklant toe gegarandeerd.

De Vlaamse overheid promoot volop de aankoop van een warmtepomp ter bevordering van het klimaat en de milieudoelstellingen. Dit maakt de investering natuurlijk extra interessant, een overzicht van de premies die kunnen oplopen tot:

Lucht water-warmtepomp: € 1500
Hybride Lucht water-warmtepomp: € 800
Lucht-Lucht warmtepomp: € 300
Warmtepompboiler: € 300

Allen tot max 40% van de factuur. Indien jouw woning in een gebied ligt zonder aardgasnet of als je verwarmt met oude elektrische accumulatoren kan dit zelfs verdubbelen!

Meer info vind je terug op de website van de Vlaamse overheid:
Premie voor een warmtepomp | Vlaanderen.be
Premie voor een warmtepompboiler | Vlaanderen.be

Nieuwbouw of een bestaande woning?
Wij denken mee vooruit!

Indien je aan een renovatie of nieuwbouwproject zou beginnen, informeer je dan zeker eens om de mogelijkheden te bekijken vooraf. Zo liggen alle opties nog open en kunnen wij in de ruwbouw het leidingwerk/kanalen al voorzien. Ook voor een plaatsing in een bestaande woning besteden wij veel aandacht aan het esthetische aspect en overleggen wij deze uitgebreid samen met u.

© Mechelair (Air BV) | BE 0758.484.570 | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | By Publiplus